Symöte hos Annelie
I onsdags startade vi upp symötet och det var mycket trevligt att ses igen. Eftersom jag hade så mycket Jul kvar hos mig så blev det en liten Julgransplundring samtidigt.


Vi åt en hjortskavsgryta och avslutade med chokladkaka/toscakaka. Här kommer receptet på hjortskavsgrytan på begäran:
Ingredienser
1 pkt djupfryst hjortskav (à 240 g)
- smör till stekning
- 1 hackad gul lök
- valfritt: 100 g ljusa kantareller
- peppar från kvarn
- salt
- valfritt: 5 krossade enbär
- valfritt: 1 msk svart vinbärsgelé
- 1 msk soja
- 2 dl vispgrädde eller 250 g cremefraiche (kokbar)
Så här gör du
- Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt. Lägg i löken och svampen, salta och peppra och fortsätt att steka en stund.
- Tillsätt enbär, gelé, sojavalfritt: och grädde/creme fraiche och låt småputtra cirka 5 minuter. Smaka av.
- Servera med kokt eller pressad potatis, ris, gelé och sallad.
Låt väl smaka.
/Annelie