Citron och Lime-paj

Ljuvlig limekaka med smak av citron och lime i fyllningen. Limekakan är syrlig, söt och läckert krämig och kan gott göras i förväg om du vill.
Receptet gäller för 12 bitar
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk strösocker
- 125 g smör
- 1 st äggula
Fyllning:
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- rivet skal och pressad saft av 1/2 st citron
- rivet skal och pressad saft av 1/2 st lime
Garnering och servering:
- 1 st skivad lime
- 1 msk florsocker
- 3 dl vispgrädde
Gör så här:
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker.
Serveringsförslag:
Servera med vispad grädde.
Lycka till!