Våffeldagen
Eftersom det idag är Våffeldagen måste jag bara dela med mig av min mormors (tack Betty) underbara våffelrecept.

Recept:
1 liter mjölk
50 g jäst
8 dl vetemjöl
2 ägg
2 hekto smör (=150-200 g smör)
Tillagning:
Värm mjölken till 37 grader. Smula i jästen. Rör ihop. Blanda i mjöl till en slät smet.
Låt jäsa i 30 minuter på varm plats. Smält smöret och låt svalna. Blanda i äggen och smöret i smeten.
Lägg en klump smet i mitten av våffeljärnet - den rinner ut av sig själv. Jättegott med färska bär, glass och/eller grädde.
Ät och njut!
Kram på er.
//Annelie

Recept:
1 liter mjölk
50 g jäst
8 dl vetemjöl
2 ägg
2 hekto smör (=150-200 g smör)
Tillagning:
Värm mjölken till 37 grader. Smula i jästen. Rör ihop. Blanda i mjöl till en slät smet.
Låt jäsa i 30 minuter på varm plats. Smält smöret och låt svalna. Blanda i äggen och smöret i smeten.
Lägg en klump smet i mitten av våffeljärnet - den rinner ut av sig själv. Jättegott med färska bär, glass och/eller grädde.
Ät och njut!
Kram på er.
//Annelie